De ce să NU mănânci banane pe stomacul gol: Problemele de sănătate cu care te-ai putea confrunta. Dacă sunt consumate pe stomacul gol, echilibrul acido-bazic poate fi perturbat. Acest lucru se datorează conținutului de potasiu și magneziu din fructe.
„Atunci când potasiul și magneziul sunt consumate pe stomacul gol, după câteva ore de post, este posibil ca echilibrul acido-bazic al sângelui să fie perturbat”, explică expertul.
Potrivit acesteia, bananele sunt bogate în potasiu și magneziu, care sunt rapid absorbite pe stomacul gol. Acest lucru duce la o creștere a încărcăturii asupra sistemului cardiovascular, la perturbarea echilibrului potasiu-magneziu din organism.
Bananele sunt unul dintre cele mai sănătoase fructe. Acestea conțin cantități mari de potasiu, magneziu, vitamina B6, fibre etc. Dar, în ciuda tuturor avantajelor lor, ele pot fi și periculoase pentru organism. Prin urmare, înainte de a consuma aceste fructe, ar trebui să vă familiarizați cu caracteristicile lor.
CITEȘTE ȘI: Persoanele cu aceste boli NU ar trebui să mănânce banane seara
Multe studii dovedesc că bananele ajută organismul să facă față oboselii, îmbunătățesc activitatea mușchiului cardiac și normalizează tensiunea arterială. Atunci când sunt folosite în mod corespunzător, ele pot scuti pacientul de depresie, arsuri la stomac și anemie.
Bananele sunt un produs destul de bogat în calorii și, prin urmare, ajută la saturarea rapidă a organismului fără a mânca prea mult și fără a mânca fast-food.
Dar, în ciuda tuturor beneficiilor bananelor, acestea trebuie consumate cu prudență. În primul rând, ar trebui să evitați să consumați aceste fructe pe stomacul gol.
În ciuda mitului comun că bananele sunt cel mai bun mic dejun pentru fiecare persoană, consumul acestui produs pe stomacul gol duce la o serie de probleme grave:
Persoanele care suferă de boli gastrointestinale (în special gastrită, ulcer și pancreatită) trebuie să fie atente. Bananele pot irita pereții sensibili ai esofagului și stomacului, pot crește aciditatea și pot provoca arsuri la stomac și greață.
De asemenea, persoanele care suferă de diabet nu ar trebui să mănânce banane, deoarece aceste fructe conțin cantități mari de carbohidrați și zahăr.
CITEȘTE ȘI: De ce nu ar trebui să mănânci banane dacă ai o criză de fiere
De fapt, nu ar trebui să iei lichide cu niciun aliment. Faptul este că un astfel de consum de alimente perturbă procesul digestiv. Deoarece bananele sunt inițial un aliment greu și sățios, digestibilitatea lor va scădea brusc atunci când sunt combinate cu cantități mari de lichid (în special apă).
Tulburările digestive pot să nu apară imediat, ci să se acumuleze și să ducă în timp la probleme grave de sănătate. Așa că nu vă lăsați păcăliți dacă nu ați simțit nimic imediat după ce ați băut o banană cu apă.
În plus, combinația dintre cantități mari de zahăr și lichid poate duce la „fermentație” în organism, care, la rândul său, va duce la balonare, indigestie, flatulență și greață, potrivit actualno.com.